Datenschutzrichtlinie

DATENSCHUTZRICHTLINIE
ALLGEMEINE INFORMATIONEN
Als Teil der Website erfassen wir Informationen über Benutzer und deren Verhalten durch: freiwillige
Einführung in Formulare durch den Benutzer, Speichern von Cookies in den Endgeräten, Sammeln
von Webserver-Protokollen durch den Hosting-Betreiber und die Verwendung externer Unternehmen.

COOKIES
Cookies sind Dateien, die auf Ihrem Gerät gespeichert sind. Wir verwenden sie, um Sitzungen zu
verwalten und anonyme Statistiken zu erstellen, mit Ausnahme der Möglichkeit, Ihre Person zu
identifizieren.
Wenn Sie mit der Speicherung von Cookie-Dateien nicht einverstanden sind, können Sie die
Einstellungen in Ihrem Webbrowser ändern.

SERVER LOGS
Informationen zu einigen Verhaltensweisen von Benutzern unterliegen der Protokollierung in der
Serverebene. Diese Daten werden nur zur Verwaltung der Website und zur Gewährleistung eines
möglichst effizienten Hosting-Services verwendet. Die durchsuchten Ressourcen werden durch URL-
Adressen identifiziert. Außerdem kann das Abonnement Folgendes umfassen: Ankunftszeit der
Anfrage, Uhrzeit des Absendens der Antwort, Name der Clientstation, Informationen zu Fehlern, die
während der HTTP-Transaktion aufgetreten sind, URL der zuvor vom Benutzer besuchten Seite
(Verweislink), Informationen zum Browser des Benutzers und Informationen zur IP-Adresse.
Die oben genannten Daten stehen nicht im Zusammenhang mit bestimmten Personen, die unsere
Websites besuchen.

EXTERNE DIENSTLEISTUNGEN
Wir verwenden analytische Tools von Google Analytics mit implementierten Werbefunktionen. Dies
bedeutet, dass die für uns erstellten Berichte unter anderem Daten wie Standort, Altersgruppe oder
Interessengruppe enthalten, mit Ausnahme der Möglichkeit, Sie zu identifizieren.
Wir empfehlen Ihnen, die ausführlichen Datenschutzbestimmungen des oben genannten Dienstes und
der verfügbaren Tools zu lesen:
Google Analytics blockieren
Rücktritt von Google-Cookies
Rücktritt von externen Lieferanten-Cookies

DATA SHARING
Daten werden Dritten nur in gesetzlich zulässigen Grenzen zur Verfügung gestellt. Der Betreiber kann
verpflichtet sein, die gesammelten Informationen den berechtigten Stellen auf der Grundlage
rechtmäßiger Ersuchen zur Verfügung zu stellen, soweit sich das aus der Anforderung ergibt.
Daten, die eine Identifizierung einer natürlichen Person ermöglichen, werden nur mit deren
Zustimmung zur Verfügung gestellt.

POLITYKA PRYWATNOŚCI I PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH
1. ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH GOŚCI OŚRODKA Administratorem danych osobowych Gości ośrodka jest firma Monoduo z siedzibą w Szczecinie przy ulicy Florenckiej 7a zwanych dalej zarządcą .
2. CELE PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH GOŚCI OŚRODKA
Celem, dla których Zarządca przetwarza dane osobowe jest zawarcie i realizacja umowy o świadczenie usług hotelarskich. Ponadto, celem przetwarzania danych osobowych przez Zarządcę jest:
2.1. dochodzenie przez Zarządcę roszczeń w związku z poniesioną przez niego szkodą wyrządzoną przez Gościa lub obrona przed roszczeniami Gościa w stosunku do Zarządcy,
2.2. udokumentowanie wykonania usługi dla celów podatkowych,
2.3. zapewnienie najwyższej jakości usług dla Gości ośrodka.
W przypadku, gdy Gość wyraził zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych, Administrator przetwarza dane osobowe w tym celu, tj. w celu kierowania do Gościa informacji marketingowych i ofert o swoich produktach i usługach. Ponadto, Zarządca przetwarza dane osobowe Gości gromadzone przez monitoring ośrodka w celu zapewnienia bezpieczeństwa Gościom ośrodka i innym osobom przebywającym na terenie obiektu.

3. PODSTAWA PRAWNA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH
3.1. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Gościa, pozyskanych przez Zarządcę jest umowa o świadczenie usług hotelarskich.
3.2. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Gościa wykorzystywanych w celach marketingowych jest zgoda Gościa. Zarządca informuje, że zgoda może zostać w każdym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na ważność przetwarzania, które miało miejsce przed cofnięciem zgody.
3.3. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Gościa przez monitoring jest ochrona jego żywotnych interesów oraz ochrona żywotnych interesów innych osób fizycznych, jak również usprawiedliwiony cel Zarządcy.
3.4. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Gościa dla zapewnienia najwyższej jakości usług dla Gości ośrodka jest usprawiedliwiony cel Zarządcy.

4. PODMIOTY, KTÓRYM MOGĄ ZOSTAĆ PRZEKAZANE DANE OSOBOWE
Zarządca przekazuje dane osobowe następującym kategoriom podmiotów:
4.1. firmom świadczącym usługi wsparcia IT ośrodka oraz dostarczającym oprogramowanie informatyczne,
4.2. firmom księgowym świadczącym usługi obsługi księgowej,
4.3. firmom (kancelariom) prawniczym świadczącym usługi doradztwa prawnego i zastępstwa procesowego.

5. OKRES PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH
Dane osobowe:
5.1. pozyskane w związku z zawartą umową o świadczenie usług hotelarskich będą przetwarzane przez okres przedawnienia roszczeń podatkowych lub roszczeń cywilnoprawnych Zarządcy lub Gościa, w zależności które z tych zdarzeń nastąpi później,
5.2. pozyskane na podstawie zgody w celach marketingowych będą przetwarzane przez okres ważności zgody na cele marketingowe

6. PRAWA GOŚCIA W ZWIĄZKU Z PRZETWARZANIEM DANYCH OSOBOWYCH
Każdy Gość ma prawo dostępu do danych osobowych ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania. Ponadto, każdy Gość ma prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania. Dostęp do danych możliwy jest w siedzibie Zarządcy. Ponadto, Zarządca udostępnia adres info@balticfamily.pl za pomocą którego można kontaktować się w sprawie danych osobowych.
7. MOŻLIWOŚĆ WNIESIENIA SKARGI W ZWIĄZKU Z PRZETWARZANIEM DANYCH OSOBOWYCH
Każdy Gość ma prawo wniesienia skargi w związku z przetwarzaniem jego danych osobowych do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2 00-193 Warszawa.
8. WYMÓG PODANIA DANYCH OSOBOWYCH
Podanie danych osobowych w zakresie imienia i nazwiska, adresu zamieszkania, adresu email, w przypadku rezerwacji internetowych, numeru kontaktowego telefonu, wieku dziecka, w przypadku pobytu w obiekcie z dzieckiem oraz numeru rejestracyjnego pojazdu, w przypadku parkowania na terenie obiektu jest wymogiem zawarcia umowy o usługi hotelarskie. Brak podania danych osobowych uniemożliwi Zarządcy zawarcie umowy o usługi hotelarskie.